24. Bildlek (24/365)

 
Så här känner jag mig varje morgon när väckarklockan ringer. VILKEN av klockorna är det som är den riktiga??? Aja, det ger sig väll när jag kommit in i nya dygnsrytmen ordentligt.
Någon kanske undrar om bilden är manupilerad, men det är den inte! Det är ett hederligt Cokin-filter som jag har skruvat på. Jag försöker klura ut hur det beter sig då jag eventuelt skall använda filtret på en tävling, men den lämnar en del  kvar för att mitt slutresultat skall bli som jag vill...
 
 
 
 

23. Bevarad (23/365)

 
En välbevarad lärobok, men fortfarande lärorik trots 20 år på nacken i datavärlden.
Välbevarad är kanske att ta i för inehållet på disketten har jag inte lyckats läsa ännu, men det jag lyckats få fram, i kombination med boken, kanske kan resultera i nyskrivna kalkylblad så att övningsuppgifterna går att återanvända ;)
 
 
 

22. Beströdd (22/365)

 
Äntligen är gångbanan beströdd med sand, men nu är ju snön borta...

YES!
Då är vi ikapp igen. Får väll se hur nästa veckas fotograferande går. Nu skall jag bara uppdatera de två andra grupperna jag är med i, men deras representive teman för två veckor....21. Beautiful nightmare (21/365)

 
 
Men vilket tema!
Men något vackrare än att bli barnfri en natt och dessutom få umgås med någon man älskar har jag svårt att tänka mig, men att svärmor stannar en hel vecka... Detta baserar jag naturligtvis vad jag läser i serietidningar, typ "Ernie!", och inte på erfarenhet... hrmmm... :D
 
 
 

20. Barnasinne (20/365)

 
WIIII!!!
Och ja! Jag höll på att slå ihjäl mig innan jag lyckades klämma mig ner i gungan. Barnfamiljen, som lekte med sitt några år gamla barn, tittade väldigt konstigt på mig och gick därifrån... Gungor är väll till för att gungas på, eller??? O.o


19. Balansakt (19/365)

 
Fick zooma in lite granna. Det var alldeles för mycket flaxande för att det skule bli en bra helfigursbild :/
 
 
 

18. Bakom molnen (18/365)

 
Bakom molnen skiner solen. Jag missade tyvvär månen några dagar tidigare, men det är nog inte så poppis att tvärnita bussen under pågående körning och slita fram kameran med kommentaren "Jag skall bara fota ett tema här!".
Klurig bild att få till. Undra om det hade blivit bättre med en HDR...HRD... Det som börjar på "H" och har "R" och "D" i sig. Har inte riktigt klurat ut hur det funkar, men något skall man ju göra när man blir pensionär :P

 

17. Bakom glas (17/365)

 
 
Hmm... Innan jag lyckades klura ut var jag skulle stå någonstans...
 
 

16. Bakom galler (16/365)

 
Det kan ibland vara tryggt att sitta bakom galler...

 

15. Bak (15/365)

 
 
Har man inget bröd hemma, eller behöver en bild till ett tema, så kan man alltid göra scones till frukost :D
 
 
 

14. Badort (14/365)

 
Årsta havsbad straxt innan rusningen :P


13. Avlångt (13/365)

 
 
Tänkte fota en ledbuss först, men det lär bli tillräkligt med bussar i den här bloggen i alla fall.
"Man tager vad man haver."
 
 
 

12. Av naturen formad (12/365)

 
 
 

I himlen (eget tema)(11/365)

 
Jag har ju gett mig sjutton på att jag skall ta alla temana i rätt ordning, så när "augustimåne" dök upp den 11 januari, så blev det lite problem. Hade jag haft sådana där roliga kräftlampor så brukar ju en av dem föreställa en måne, men då jag inte varit på kräfftfest på ett par år så...

Hur kom jag då på detta tema? Genom att en annan grupp hade temat "i luften" samma vecka. Någonstans under dagen förvandlades detta till "i himlen" och jag viste PRECIS hur jag skulle ta bilden. När jag insåg misstaget så var det bara att leta "i luften" igen, men jag hade skapat mitt första egna tema.

 

10. Attraktion (10/365)

 

9. Attityd (9/365)

 
Jag har haft lite tidsbrist ett tag så nu skall två vekors temabilder upp... i tre olika temagrupper. Det blir nog inte kommentarer till alla bilderna.

Jag frågade en polare hur jag skulle ta bilden "attityd" och hens svar var "Vad sägs om detta som attityd?".
Bilden togs lite snabbt så kvallitén är väldigt låg och för att ytterligare skydda hens identitet så har jag lärt mig en del om Gimp, som är ett väldigt trevligt gratisprogram för bildredigering. Eftersom mitt minne är som det är har jag också maskat den obsena gesten hen gör eftersom det i någon av grupperna fanns ungdomar att ta hänsyn till.
 
Så skall vi se om loggan blir lite större nu...
 
 

8. Atmosfär 8(365)

 
Jag har i dagarna sett många bilder med såpbublor, men när jag såg planet så tänkte jag på min fasination när jag var liten. Jag kunde sitta i "evigheter" för att se om planen skulle korsa varandra. Vi skall inte tala om besvikelsen när jag insåg att mitt lilla proppellerplan, som skulle skutta från Visby till Bromma, INTE lämnade några ränder.
 
 

7. Arbetsmiljö 7(365)

 
Jag hade tänkt mig en HELT annan bild från början, men min väg till jobbet i dag lämnade en del övrigt att önska. Från de oplogade gångbanorna till busshålplatsen, och den lika oplogade dito, kom jag då fram till... en oplogad garageplan... Oväntat? Gångbanorna plogades i-och-försig samtidigt som bussen kom, men själva hålplatsen var oplogad i ytterligare 3 timmar.
Den otrampade snön på bilden är den vägen jag normalt tar när jag skall hämta ut en buss, men dagen till ära så såg jag att bussen på vänstersidan om "min" buss redan kört ut, så det blev till att pullsa fram till dessa hjulspår och gå in på andra sidan av bussen istället.
 
Den bilden jag egentligen hade tänkt mig var denna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och vad kan man säga om denna arbetsmiljö annat än att bussföraryrket ibland har sin fördelar :D
 
 
 
 
 

6. Andra sidan 6(365)

 
Ibland funderar jag på hur man kan bygga en station som har som grund att åka ifrån, men inte till.
När du skall åka FRÅN stationen så tar du rulltrappan ner, går under spåren och tar rulltrappan upp. Ja det är under förutsättning att skall mot Stockholm och inte Nynäshamn, för då skall du stå kvar.
När du kommer TILL Västerhaninge så kan du kliva av vart annat tåg på denna sida, och då kliva "rakt in i bussen", men vart annat tåg kommer in på "andra sidan" och då är det trappor ner, under spåren och upp för trappor. Jag hinner sällan med bussen på de ankomsterna...
 
 

5. Ana ugglor i mossen 5(365)

 
Ibland händer det; Man kommer i god tid till bussen och man njuter av vädret och naturen, men efter ett tag börjar man fundera på om man verkligen läst rätt i turlistan. Efter yterligare en stund börjar man fundera på hur det fortfarande kan vara fem minuter kvar till bussen skall komma...
 
 

4. Amulett 4(365)

 
 
Jag fick denna elefant av en f.d. missionär när jag föddes (över 45 år sedan) så den är lite sliten. Den har tillbringar många timmar i min mun när jag var liten...
Om någon nu tror att det är elfenben så blir ni besvikna, det är plast. Det var den sista, och minsta, i en rad av elefanter och när den ramlade av så gjordes den till en amulett till mig har det berättats för mig.
Lite beroende på vilken tro man har, och när i historien du lever, så står den nästan genomgående för vishet, godhet och långt liv.
 
/Johan
 
 

3. Amerika 3(365)

 
Amerika för mig är en världsdel, eller snarare två. Eftersom det inte stod vilken det var man skulle fotografera så tog jag Syd-Amerika. Amerika som Amerika, eller? :-P
Jag får väll vara glad att det inte var Europa då mitt uppslagsverk är från 1965 ock lämnar väll en del att önska på den kartan. Kanske dags att införskaffa i ett nytt, men jag tycker att bl.a. de skiktade plastbilderna över t.ex. ögat är jäkligt häftiga.
 
/Johan
 
 

2 Aktningsvärd 2(365)

 
Har du nå'nsin funderat på vem det är som sitter där i mörkret bakom ratten?
Varför är hen så sen? Det är helt okej att fråga om du verkligen vill veta, men om du bara frågar utan att vilja ha ett svar så tänk på att det kanske brister för den som kör; Kanske kommer du inte ens fram till din destination...
Nej, så illa är det nog inte, men du är säkert inte den första, eller den sissta som frågar heller, så fråga gärna om du vill veta, men avstå om du bara är iretterad.
 
/Johan
 
 
 

1. Accent 1(365)

Jaha, då skall man börja blogga på teman då.
Vad kan man då, med en etta i svenska språket (och för ev. ungdomar som fick betyg mellan 1994-2011 så är det TVÅ steg under G, och efter 2011 motsvarar det ett E), skriva om "accent"?
Inte mycket utom möjligen att jag var tvungen att leta i gamla matteböcker innan jag kom på att det som jag först tänkte på i själva verket heter "tangent", så ett diagram av typen y=x² och en tangent till den föll ganska snabbt.
SAOL gav dock lite bättre svar, och som tur är har jag en drös med böcker, varav några är skrivna av Hans Holmér.
 
Då får vi se hur det går i morgon..
 
/Johan
 
 
 

Här hade jag visst en blogg...

Intresant när man inte har koll på alla konton. Nåja, nu kommer den ju till användning när jag skall försöka mig på att blogga om ett tema om dagen. Undra hur bra det kommer gå.
Steg ett: Klura ut hur man gör en underblogg...

RSS 2.0